Tlačená publikácia

Označovanie potravinárskych výrobkov vrátane vzorov etikiet

Formát: A5 Počet strán: 114

Označovanie potravinárskych produktov je široká a komplexná téma, ktorá neustále prechádza zmenami. Výrobcovia aj distribútori potravín zodpovedajú za správne označovanie a plnenie požiadaviek, ktoré na nich kladie tuzemská a európska legislatíva.

Publikácia Označovanie potravinárskych výrobkov vrátane vzorov etikiet je bohatá na informácie - okrem podrobného výkladu k dôležitým ustanoveniam nariadenia (EÚ) č. 1169/2011, ponúka sériu konkrétnych príkladov značenia rôznych potravinárskych komodít vrátane vzorových údajov na etiketách. V prípade nejasností ohľadom aplikácie týchto pravidiel v praxi, publikácia obsahuje aj sériu otázok a odpovedí, ktoré Vám pomôžu získať odpovede na všetky Vaše otázky.

Cieľom publikácie je uľahčiť Vám pochopenie pravidiel, ktoré nie sú vždy jednoznačné a vyplývajú zo súčasných predpisov týkajúcich sa označovania. S publikáciou získate jasnejší obraz a väčšiu istotu pri dodržiavaní týchto noriem.

(obrázok produktu) Označovanie potravinárskych výrobkov vrátane vzorov etikiet

Cieľom publikácie je pomôcť porozumieť nie vždy jednoznačným pravidlám vyplývajúcim zo súčasných predpisov na označovanie.

Obsah

Základné informácie o označovaní potravín

Komentár k vybraným ustanoveniam nariadenia (EÚ) č. 1169/2011

Príklady označovania:

  • Mäso a mäsové výrobky
  • Ryby a rybacie výrobky
  • Mlieko, kyslé mliečne výrobky a tvaroh
  • Syry
  • Vajcia, vaječné výrobky, majonézy
  • Tuky, oleje a mrazené krémy
  • Mleté obilné výrobky a ryža
  • Pekárske výrobky, cestoviny
  • Cukrárske výrobky a cestá
  • Cukrovinky
  • Sladidlá, med
  • Kakao, čokoláda, čokoládové bonbóny
  • Čaj, káva, kávoviny
  • Škroby, výrobky zo škrobu a olejnaté semená
  • Škrupinové plody, strukoviny
  • Čerstvé ovocie a zelenina
  • Ovocné a zeleninové nealkoholické nápoje
  • Korenie, jedlá soľ, dehydratované výrobky a ochucovadlá a horčica

Otázky a odpovede z praxe

Zoznam autorov

Doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Prahe, vedecký titul CSc. získala v odbore chémia a analýza potravín, habilitáciu v odbore základy konzervácie potravín. Pôsobila najskôr ako odborná asistentka na VŠCHT, Ústave konzervácie potravín a technológie mäsa, potom v hydinárskom priemysle ako riaditeľka útvaru výskumu a vývoja a v spoločnosti Boneco, a. s., ako odborná poradkyňa pre legislatívu a manažérka pre vývoj a kvalitu výrobkov. Svoje odborné skúsenosti uplatňuje v prednáškach a publikuje knižne, v časopisoch a na konferenciách.

Vaše otázky ohľadne tohto produktu zodpovie info@dashofer.sk