Časopis

Potraviny – Legislatíva a prax potravín

Formát: A4, Obdobie predplatného: 12 mesiacov

Tlačený odborný časopis je zameraný na bezpečnosť a legislatívu v oblasti potravín. Je určený všetkým, ktorí hľadajú fundované a praktické odpovede na túto oblasť. Vychádza 4-krát ročne.

Pri objednávke ročného predplatného automaticky získate prístup do online verzie časopisu, kde nájdete archív článkov, právne predpisy a možnosť posielať nám otázky, na ktoré vám sprostredkujeme odborné odpovede.

K predplatnému časopisu máte k dispozícii bezplatný odpovedný servis.

Obsah

Články:

  • Potraviny po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti
  • Čerstvé ovocie a zelenina sú potraviny citlivé na mechanické poškodenie. Je nevyhnutné, aby prevádzkovateľ potravinovej prevádzky neustále kontroloval ich konzumnú bezpečnosť počas vystavovania v predajni
  • Hygienický predaj nebalených pekárenských výrobkov samoobslužným spôsobom
  • Sankcia uložená podľa potravinového práva musí byť účinná, priemerná a odradzujúca, a to najmä v prípade recidívy postihovaného prevádzkovateľa
  • Orgánmi príslušnými na vykonávanie úradnej kontroly potravín sú štátna veterinárna a potravinová správa a regionálne veterinárne a potravinové správy
  • Inšpekcia podľa zákona o potravinách
  • Z farmy na stôl: nová stratégia EÚ pre zdravšie a udržateľnejšie potraviny
  • Otázky a odpovede: Stratégia z farmy na stôl – budujeme zdravý a úplne udržateľný potravinový systém

Štátna veterinárna a potravinová správa SR:

  • Povinnosti prevádzkovateľa a potravinového podniku pri importe potravín neživočíšneho pôvodu z tretích krajín

Otázky a odpovede:

  • Označenie „chateau“ pre slovenské vína v roku 2021
  • Pomenovanie farbiva na obale produktu v roku 2021

Zoznam autorov

Kolektív autorov

Máte otázku ohľadom tohto produktu?
Kontaktujte nás na info@dashofer.sk