Za falšovanie potravín sa považuje úmyselné odchýlenie sa od legislatívnych požiadaviek alebo klamanie spotrebiteľa uskutočňované za účelom finančného zisku. Zvyčajne možno spätne vysledovať, či k falšovaniu došlo z úmyslu prevádzkovateľa potravinárskeho podniku získať neoprávnenú konkurenčnú výhodu, v dôsledku hrubej technologickej nedisciplinovanosti alebo išlo o zásadnú neznalosť.
Publikácia je v českom jazyku.
Obsah
- Úvod do problematiky falšovania
- Metódy hodnotenia autenticity a detekcie falšovania potravín
- Falšovanie spôsobov produkcie a zapracovania potravín
- Falšovanie mäsa a výrobkov z mäsa
- Falšovanie rýb a výrobkov s podielom rýb
- Falšovanie mlieka a výrobkov z mlieka a s podielom mlieka
- Falšovanie výrobkov s podielom vajec
- Falšovanie jedlých tukov a olejov
- Falšovanie včelieho medu
- Falšovanie výrobkov z ovocia
- Falšovanie výrobkov zo zeleniny
- Falšovanie obilnín a výrobkov z nich
- Falšovanie korenia a aróm
- Falšovanie kakaa, čokolády a výrobkov s podielom kakaa a čokolády
- Falšovanie kávy
- Falšovanie čaju a výrobkov na báze čaju
- Falšovanie vína
- Falšovanie liehovín
Zoznam autorov
doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Vaše otázky ohľadne tohto produktu zodpovie info@dashofer.sk