Cieľom publikácie je pomôcť porozumieť nie vždy jednoznačným pravidlám vyplývajúcim zo súčasných predpisov na označovanie.
Obsah
Základné informácie o označovaní potravín
Komentár k vybraným ustanoveniam nariadenia (EÚ) č. 1169/2011
Príklady označovania:
- Mäso a mäsové výrobky
- Ryby a rybacie výrobky
- Mlieko, kyslé mliečne výrobky a tvaroh
- Syry
- Vajcia, vaječné výrobky, majonézy
- Tuky, oleje a mrazené krémy
- Mleté obilné výrobky a ryža
- Pekárske výrobky, cestoviny
- Cukrárske výrobky a cestá
- Cukrovinky
- Sladidlá, med
- Kakao, čokoláda, čokoládové bonbóny
- Čaj, káva, kávoviny
- Škroby, výrobky zo škrobu a olejnaté semená
- Škrupinové plody, strukoviny
- Čerstvé ovocie a zelenina
- Ovocné a zeleninové nealkoholické nápoje
- Korenie, jedlá soľ, dehydratované výrobky a ochucovadlá a horčica
Otázky a odpovede z praxe
Zoznam autorov
Doc. Ing. Kamila Míková, CSc.
Absolvovala VŠCHT v Prahe, vedecký titul CSc. získala v odbore chémia a analýza potravín, habilitáciu v odbore základy konzervácie potravín. Pôsobila najskôr ako odborná asistentka na VŠCHT, Ústave konzervácie potravín a technológie mäsa, potom v hydinárskom priemysle ako riaditeľka útvaru výskumu a vývoja a v spoločnosti Boneco, a. s., ako odborná poradkyňa pre legislatívu a manažérka pre vývoj a kvalitu výrobkov. Svoje odborné skúsenosti uplatňuje v prednáškach a publikuje knižne, v časopisoch a na konferenciách.
Vaše otázky ohľadne tohto produktu zodpovie info@dashofer.sk